regidoria educacio residus medinatural movilitat energia entorn aigua aire
regidoria educació residus medi natural mobilitat energia entorn aigua aire


EnergiaLa Regidoria de Medi Ambient promou la implantació d’energies renovables i l’estalvi energètic.

■ El novembre de 2008 l’Ajuntament de Ripollet va signar el PACTE D’ALCALDES I ALCALDESSES que és una iniciativa de la Unió Europea que es basa en el compromís de reducció del 20 % del diòxid de carboni que s’emet a l’atmosfera abans de l’any 2020, a base d’incrementar en un 20 % l’eficiència energètica i en l’augment d’un 20 % de la implantació i la utilització de les energies renovables. Els PLANS D’ACCIÓ PER L’ENERGIA SOSTENIBLE són uns dels instruments bàsics de suport efectiu a les polítiques municipals de lluita contra el canvi climàtic.

■ La Regidoria està instal·lant mecanismes autònoms de generació d’energia en els equips de bombeig d’aigua d’alguns dels pous municipals. El pou que subministra aigua a la zona de pinetons i Gassó Vargas disposa d’un aerogenerador i una placa fotovoltaica que accionen la bomba que eleva l’aigua. Sistemes semblants es col·locaran durant aquest any en els pous del parc Ferran Ferré i en la nova captació de Casa Natura.

■ El Fondo estatal para el Empleo y la Sostenibilitat Local, són els recursos que l’Estat destina per augmentar la inversió pública a l’àmbit local mitjançant el finançament d’obres. Per aquest any 2010 aquestes inversions, projectes i actuacions han de contribuir a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental. L’Ajuntament de Ripollet ha destinat part d’aquests fons a la inversió d’obres per tal de millorar l’eficiència energètica en molts dels edificis municipals.

? enllaços
El calendari en línia de 2010 la Casa Natura
Premi a la millor iniciativa local per al estalvi de l’aigua i l’energia