regidoria educacio residus medinatural movilitat energia entorn aigua aire
regidoria educació residus medi natural mobilitat energia entorn aigua aire


AiguaEls treballs de la Regidoria en aquest apartat estan orientats a l’estalvi de l’aigua.
■ La recuperació de pous que subministren aigua i la realització de noves captacions és una prioritat de la Regidoria per tal d’evitar l’ús d’aigua tractada per usos com la neteja de carrers i reg de zones verdes. Actualment la majoria de carrers del municipi es netegen amb aquesta aigua procedent del pou de la Sínia i zones verdes com el parc Pinetons i la zona de Pinetons i Gassó-Vargas disposen d’un sistema de reg amb aigua no tractada. Al polígon Barneda es disposa d’una altre pou que subministra aigua per al reg de la zona d’horta municipal.

■ El Fondo estatal para el Empleo y la Sostenibilitat Local, són els recursos que l’Estat destina per augmentar la inversió pública a l’àmbit local mitjançant el finançament d’obres. Per aquest any 2010 aquestes inversions, projectes i actuacions han de contribuir a la sostenibilitat econòmica, social i ambiental. L’Ajuntament de Ripollet ha destinat part d’aquests fons a la realització d’una nova captació a la zona de Casa Natura i recuperar el pou existent del parc Ferran Ferré així com a la instal·lació de mecanismes per a l’estalvi d’aigua en el manteniment de zones verdes municipals.

? enllaços
Projecte d’instal·lació de sistemes per a l’estalvi d’aigua en el manteniment de zones verdes municipals a càrrec del Fons Estatal
Premi a la millor iniciativa local per al estalvi de l’aigua i l’energia
Ordenança d’estalvi d’aigua